Tekst objavljen: 26.04.2022 13:10        


Proteklu trgovačku nedelju na domaćem tržištu obeležila je prava rasprodaja akcija Dunav osiguranja (DNOS), što je bilo i glavni razlog za oštri pad tržišta. Reperni indeks Belex15 oslabio je 3,8 odsto na 823,1 poen, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 1,14 milijardi dinara (9,7 miliona evra)

Akcije Dunav osiguranja srušile indekse


Najprometnija akcija bilo je Dunav osiguranje koje je oslabilo čak 56,8 odsto na 1.166 dinara uz solidan promet od 44,3 miliona dinara. Posle višemesečnog čekanja, protekle sedmice su uknjižene akcije bivših i sadašnjih radnika što je izazvalo ogroman pritisak na strani ponude. Podsetimo, radnici ove kompanije su prilikom podele društvenog kapitala upisali ukupno oko 18 odsto akcija ove kompanije.



Prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) ojačale su 4,1 odsto na 3.800 dinara uz promet od 11,8 miliona dinara. Banka je održala redovnu skupštinu na kojoj je doneta odluka o zadržavanju ostvarene dobiti iz 2021. Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) blago su porasle na 581 dinara uz promet od 2,9 miliona dinara, a na momente su stizale i do nivoa od 600 dinara. Janaf je izvestio da je omogućen dalji transport sirove nafte prema ugovoru koji ima sa NIS-om, te su zasad otklonjene strepnje o mogućem prekidu snabdevanja kompanije sirovom naftom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Alfa plama (ALFA) zadržale su se na nivou od 25.000 dinara, a kompanija je izvestila da je okončala postupak poništenja sopstvenih akcija (9,5 odsto akcija od ukupne emisije). Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) predvodile su dobitnike skokom od 5,1 odsto na 1.493 dinara. Kompanija je izvestila da će godišnji izveštaj o poslovanju objaviti u četvrtak, 29. aprila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze BELEX15 Dunav osiguranje momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana