Tekst objavljen: 28.05.2019 14:00        


Nadzorni odbor telekomunikacione kompanije Telekom Srbija sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 26. jun tekuće godine, na kojoj će biti usvojeni prošlogodišnji pojedinačni i konsolidovani finansijski izveštaji, te doneta odluka o raspodeli dobiti.

Akcionari Telekoma definitivno ostaju bez dividende

Za razliku od prošlih godina kada je kompanija mahom isplaćivala više od polovine dobiti putem dividende, ovaj put uprava je predložila da se ostvareni dobitak iz 2018. godine zadrži kao neraspoređena dobit. Verovatni razlozi za ovakav predlog odluke su rast zaduženosti kompanije i nastavak trenda pada profitabilnosti.Telekom je prošle godine zabeležio rast prihoda od 0,6 odsto na 88,8 milijardi dinara, poslovna dobit pala je 27,2 odsto na 8,9 milijardi dinara, dok je neto dobitak bio niži za 30,1 odsto i iznosio je 10,2 milijarde dinara. Neto dug kompanije je porastao 99,1 odsto na 63,5 milijardi dinara, dok se racio zaduženosti neto dug/EBITDA popeo na prilično visokih 2,55.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na konsolidovanom nivou, prihod je porastao 1,2 odsto na 125,5 milijardi dinara, dok je neto dobit smanjena 26,3 odsto na 10,9 milijardi dinara. Konsolidovani neto dug kompanije na kraju godine porastao je 89,4 odsto na 91 milijardu dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Beogradska berza ostaju bez dividende akcionari dividenda Telekom Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana