Tekst objavljen: 12.07.2017 12:42        


Američki investicioni fond HPS Investment Partners kupio je "zdravi deo" slovenačkog lanca trgovina tehničkom robom, Merkur, koji je pre tri godine završio u stečaju, a mediji špekulišu i o njegovoj zainteresovanosti za hrvatski Pevec.

Američki fond kupio Merkur, želi i Pevec

Američki fond će za Merkur platiti 28,56 miliona evra, a sredstva će se iskoristiti za podmirenje dugova poveriocima, izjavila je u utorak nakon potpisivanja ugovora stečajna upravnica Simona Gorjup.

Kako pišu slovenački mediji, HPS Investment Partners interesuje se i za kupovinu nekretnina starog Merkura, odnosno njegovih trgovačkih centara i to ne samo u Sloveniji nego i u susednim državama, a mogao bi se odlučiti i za kupovinu hrvatskog lanca tehničkih trgovina Pevec, kako bi ojačao svoju poziciju u regionu i trgovinskom sektoru koji ima perspektivu uprkos sve izraženijem trendu nabavke i prodaje preko interneta.

Merkur je finansijski posrnuo zbog visokih stopa rasta i širenja od dvadesetak posto godišnje, zbog čega se morao intenzivno zaduživati, a visoki profiti istopili su se kad je započela kriza koja je dovela do zastoja u građevinskoj industriji. Kompanija se pod stečajnom upravom oporavila pa je lani imala 212 miliona evra prihoda i 5,9 miliona evra čiste dobiti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana