Tekst objavljen: 12.12.2022 12:30        


Domaće tržište akcija zabeležilo je blagi silazni trend protekle sedmice uz ukupan promet na tržištu od 484,9 miliona dinara (4,1 milion evra). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je drugu nedelju zaredom 0,3 odsto na 811,5 poena

Belex blago oslabio, NIS u fokusu investitora


Ubedljivo najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je registrovala promet od 21,8 miliona dinara, mahom na ceni od 670 dinara. NIS je nedelju završio u blagom minusu na 665 dinara. Likvidnost ove hartije nakon objave devetomesečnih rezultata prilično se popravila, dok je vrednost kompanije u ovom periodu povećana za oko pet procenata.



Akcije Dunav osiguranja (DNOS) blago su oslabile na 1.100 dinara uz realizaciju od 6,3 miliona dinara. Ovom hartijom trgovalo se protekle sedmice u prilično uskom cenovnom rasponu 1.100-1.120 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Jedinstvo iz Sevojna (JESV) poraslo je 0,6 odsto na 8.050 dinara, nakon što je nedelju dana ranije sama kompanija intervenisala na tržištu otkupom sopstvenih akcija. Ovaj put promet Jedinstva bio je svega nepunih dva miliona dinara.

Prioritetne akcije Philip Morris-a (DINNPB) oslabile su 0,7 odsto na 7.500 dinara, dok se posle dužeg vremena među prometnijim akcijama našao iEnergoprojekt holding (ENHL). Akcije najvećeg domaćeg građevinara skočile su 2,9 odsto na 360 dinara, što je i dalje četiri puta niži nivo u odnosu na cenu po kojoj je kompanija preduzeta sredinom 2017. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze momentum Naftna industrija Srbije (NIS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana