Tekst objavljen: 18.10.2021 15:55        


Protekla trgovačka sedmica donela je nastavak silaznog trenda na domaćem tržištu akcija uz pojačanu ponudu na većini likvidnih akcija. Ukupan promet u trgovanju iznosio je skromnih 140,6 miliona dinara (1,2 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio 0,7 odsto na 794,9 poena

Belex najniži od avgusta, promet desetkovan


Najviše se trgovalo akcijama Alfa plama (ALFA) koje su se stabilizovale na nivou od 29.000 dinara uz realizaciju od 11,7 miliona dinara. Ove akcije su tokom jula i avgusta zabeležile veliki skok stizavši tada i do nivoa od 38.000 dinara, da bi ubrzo potom usledio novi pad vrednosti.



Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) nastavile su da tavore oko nivoa od 600 dinara, uprkos nastavku galopirajućeg trenda sirove nafte koja je u petak stigla do nivoa od 85 dolara po barelu. Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) zadržale su se na nivou od 7.400 dinara uz promet od 4,3 miliona dinara. Presečni datum za raspodelu ovogodišnje dobiti je 31. decembar, a očekivani dividendni prinos iznosi skoro šest odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dunav osiguranje (DNOS) je bilo apsolutni gubitnik sa korekcijom od skoro 20 odsto nakon što su objavljeni detaljni podaci o novoj emisiji akcija iz društvenog kapitala. Biće emitovano skoro 11 miliona novih akcija, što je 2,6 puta više u odnosu na postojeći broj. Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) spustile su se skoro pet odsto, ispod nivoa od 16.000 dinara. Nakon odličnih polugodišnjih rezultata, ovom akcijom se trguje na očekivanom PE raciju za 2021. godinu od oko 5,3x i na 77 odsto od njene knjigovodstvene vrednosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex Beogradska berza vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana