Tekst objavljen: 20.03.2023 11:00        


Domaće tržište akcija nastavilo je blagi uzlazni trend protekle sedmice, na momente se domogavši psihološke granice od 900 poena, mereno indeksom Belex15. Ova korpa najlikvidnijih akcija na tržištu, dodala je na vrednosti 0,4 odsto i od početka godine nosi prinos od 8,8 procenata. Ukupan promet na tržištu protekle sedmice iznosio je 275,6 miliona dinara (2,3 miliona evra)

Belex nastavio blagi uzlazni trend, NIS ponovo najprometniji


Najprometnija akcija sa realizacijom od 108,3 miliona dinara bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je nastavila postepeni uzlazni trend, okončavši sedmicu na nivou od 776 dinara. Međutim, najveći deo ovog prometa ostvaren je u jednoj transakciji na nivou od 757 dinara i to u momentu kada je tržišna cena bila na višegodišnjem maksimumu od 785 dinara. Ovoj rasprodaji je verovatno kumovala nestabilnost na svetskim berzama u vezi sa previranjima u bankarskom sektoru.



Dunav osiguranje (DNOS) je ojačalo u sedmici 2,4 odsto na 1.177 dinara uz promet od 12,7 miliona dinara. Ova kompanija je nedavno objavila preliminarni profit za 2022. godinu od 1,3 milijarde dinara, a očekuje se da bi uskoro mogla i sazvati redovnu skupštinu akcionara na kojoj će biti doneta odluka o raspodeli dobiti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) se zadržao na nepromenjenoj ceni od 1.850 dinara uz promet od 4,4 miliona, dok se Messer Tehnogas (TGAS) spustio 1,3 odsto na 13.301 dinar uz realizaciju od milion dinara. Akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV), nakon velikog pada, oporavile su se 3,5 odsto na 7.350 dinara ali uz skromne promete.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex Naftna industrija Srbije (NIS) vesti sa berze Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana