Tekst objavljen: 19.10.2020 17:00        


Beogradska berza zabeležila je protekle sedmice oporavak u vrednosti prometa, ali pre svega zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama, dok je tržište akcija ostalo u letargiji. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 1,8 milijardi dinara (15,6 miliona evra), dok se indeks Belex15 oporavio nevelikih 0,3 odsto na 692 poena.

Belex u blagom plusu, nastavak skromnih prometa

Najprometnija akcija sa realizacijom od 5,8 miliona dinara bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je oslabila 1,1 odsto na 558 dinara. NIS je nastavio da klizi naniže u očekivanju skore objave devetomesečnih poslovnih rezultata. Udruženje naftnih kompanija saopštilo je da je potrošnja goriva u Srbiji tokom pandemije opala za 12 odsto.



Akcije Jedinstva (JESV) pale su 1,5 odsto na 6.600 dinara uz promet od 5,2 miliona dinara. Ova akcija od početka godine beleži pad od oko tri odsto uprkos letošnjem povećanju dividende od 71 procenat (dividendni prinos 10,7 odsto). Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) nastavile su blagi uzlazni trend, stigavši do nivoa od 6.279 dinara. Od početka godine ove hartije beleže pozitivan prinos od skoro 23 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) zadržale su se na 930 dinara uz neveliko trgovanje. Koncesionar VINCI objavio je da je beogradski aerodrom u trećem kvartalu zabeležio pad broja putnika za 77,7 odsto. Komercijalna banka (KMNB) stigla je do 2.690 dinara što je njen najviši nivo nakon pada cene posle objavljene privatizacije u februaru. Državni zvaničnici su najavili prošle sedmice zaključenje ove transakcije do kraja godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze belex momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana