Tekst objavljen: 18.10.2021 14:55        


Beogradski aerodrom uslužio je oko 400.400 putnika u septembru, što predstavlja pad od 38,1 odsto u odnosu na isti mesec predpandemijske, 2019. godine. Oporavak prometa usporio je tokom meseca nakon uvođenja novih restrikcija u putovanju za domaće građane od strane brojnih evropskih zemalja

Beogradski aerodrom na 51% predpandemijskog nivoa


U periodu januar-septembar aerodrom je uslužio 2,44 miliona putnika što je smanjenje od 48,7 odsto u odnosu na 2019. "U Srbiji broj putnika je utrostručen u odnosu na leto 2020. godine. U julu i avgustu tražnja za letovima je podstaknuta turističkim destinacijama u Turskoj (Antalija porasla 13 odsto) i Egiptu (Hurgada porasla 30 odsto).



Promet je oslabio kako se tromesečje primicalo kraju usled novog talasa pandemije, ali planovi avio-kompanija za naredni period su ohrabrujući", naveo je u saopštenju koncesionar kompanije VINCI.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Tokom prva tri tromesečja beogradski aerodorm je zadržao poziciju među 60 najprometnijih aerodroma u Evropi, rangiran na 57. poziciji, ispred tradicionalno prometnijih mesta kao što su Mančester, Sofija, Budimpešta, Solun, Štutgart, Helsinki i Venecija. Tokom ovog perioda, Air Sebia je činila oko 55 odsto ukupnog prometa, ispred Wizz Air-a, Lufthanse i Austrian Airlines-a.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aerodrom Beograd vinci momentum vesti sa berze Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana