Tekst objavljen: 01.02.2022 15:55        


Beogradski aerodrom, kojim upravlja francuski VINCI, očekuje da će tokom ovogodišnje letnje sezone ponuditi sličan broj raspoloživih mesta u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu tokom koje je uslužio 6,2 miliona putnika, piše portal EX-YU Aviation

Beogradski aerodrom sa kapacitetima nadomak 2019. godine


Trenutno je ukupni kapacitet mesta za predstojeću letnju sezonu za 10 odsto manji u odnosu na 2019. godinu, ali tu nije uključeno šest novih linija koje će Air Serbia uvesti od aprila, kao i dodatne destinacije koje će nacionalni avio-prevoznik objaviti u narednom periodu.



Takođe, ovim obračunom nisu obuhvaćeni čarter letovi koji su prošle godine premašili predpandemijski period. Kada se sve ovo zbroji, očekuje se da će kapacitet aerodroma u letnjoj sezoni biti sličan 2019. godini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Prošle godine VINCI je planirao da će u tekućoj godini dostići promet od pet miliona putnika, dok će predpandemijski nivo biti dostignut 2023. godine. Na osnovu industrijskih trendova očekuje se da će 2024. godine narasti na 6,9 miliona putnika, 7,3 miliona u 2025. godini, te 7,7 miliona putnika 2026. godine. Tokom prošle godine, aerodrom je uslužio 3,2 miliona putnika što je bolje od inicijalne prognoze upravljača od 2,9 miliona.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza aerodrom nikola tesla belex momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana