Tekst objavljen: 17.08.2020 13:30        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO), koji nakon otpočinjanja procesa koncesije i promene delatnosti prati realizaciju ovog postupka, objavio je rezultate poslovanja za drugi kvartal i prvih šest meseci tekuće godine

Bez koncesione naknade za Aerodrom, gubitak 352 miliona dinara

Nakon što je kompanija u prvom tromesečju zabeležila gubitak od 105,4 miliona dinara, u periodu april-jun negativan rezultat je produbljen za 246,4 miliona dinara, pre svega usled izbijanja pandemije i izostanka naplate jednokratne koncesione naknade zbog "nastupanja slučaja više sile".



Kompanija je u drugom kvartalu zabeležila ukupan prihod od svega 18,6 miliona dinara, dok je planom uprave predviđano ostvarenje ukupnih prihoda od 170,7 miliona dinara.

Posmatrano u prvih šest meseci, Aerodrom "Nikola Tesla" je zabeležio ukupan prihod od 186,9 miliona dinara (pad od 47,8 odsto) i gubitak od 362,8 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnju dobit od 27,2 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Glavni prihod kompanije tokom 25-ogodišnje koncesije trebalo bi da budu godišnje koncesione naknade u rasponu 4,5-16 miliona evra (a ne manje od pet odsto bruto prihoda), dok ostali detalji ugovora još uvek nisu obelodanjeni.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza momentum aerodrom nikola tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana