Tekst objavljen: 28.07.2020 13:30        


Protekla trgovačka sedmica donela je blagi oporavak tržišta, uz nastavak nevelikih prometa na tržištu akcija. Ukupan promet u trgovanju, zahvaljujući državnim obveznicama, dostigao je 1,3 milijarde dinara (10,8 miliona evra), dok je indeks Belex15 porastao 0,8 odsto na 663,6 poena

Blagi oporavak Belexa, Energoprojekt najniži od 2012.

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je blago oscilirala oko 550 dinara uz realizaciju od 6,4 miliona dinara. Kompanija će u sredu, 29. jula, objaviti rezultate za drugi kvartal, a očekuje se veliki gubitak usled uticaja pandemije. U periodu januar-mart NIS je zabeležio minus od 1,1 milijardu dinara.



Akcije Metalca (MTLC) ponovo su bile među najprometnijima sa realizacijom od 5,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.900 dinara. U tekućoj godini ove akcije nose neveliki minus od 3,9 odsto. Akcije Energoprojekt holdinga (ENHL) spustile su se 11,1 odsto na 400 dinara, što je njihov najniži nivo u zadnjih osam godina. Kompanija je održala skupštinu akcionara koji su ponovo ostali bez dividende.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) zadržale su se na nivou od 13.000 dinara uz neveliki promet od 2,5 miliona dinara. Ovim akcijama se trenutno trguje uz PE racio od 5,8x, na 65 odsto od njihove knjigovodstvene vrednosti. Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) blago su porasle na 910 dinara uz neveliki promet. Koncesionar VINCI je izvestio o oporavku prometa u junu, dok je u celom drugom kvartalu zabeleženo 94,6 odsto manje putnika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza momentum BELEX15 energoprojekt

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana