Tekst objavljen: 30.05.2022 16:15        


Protekla trgovačka sedmica donela je blagi pad domaćeg tržišta akcija koje je oslabilo za trećinu procenta na 819,1 poen, mereno indeksom Belex15. Ukupan promet u trgovanju, zahvaljujući državnim obveznicama, dostigao je 2,49 milijarde dinara (21,2 miliona evra)

Blagi pad Belexa, Dunav i dalje dominira trgovanjem

Najprometnija akcija ponovo je bilo Dunav osiguranje (DNOS) koje je nastavilo seriju odličnih prometa podstaknutih podelom besplatnih akcija radnicima. U protekloj sedmici zabeležen je promet od 53,7 miliona dinara, a akcija je blago porasla na 1.175 dinara.



Prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) porasle su 6,8 odsto na 4.005 dinara nakon što je NLB banka kupovinom sopstvenih akcija prešla prag od 90 odsto kapitala i najavila prinudni otkup svih akcija. Ovaj otkup biće sproveden po većoj vrednosti između knjigovodstvene i procenjene vrednosti. Jedinstvo iz Sevojna (JESV) oslabilo je 1,4 odsto na 7.300 dinara uz promet od 2,9 miliona dinara. Od početka godine ove hartije su u minusu 14 odsto, a padu je pripomogao i prolazak preseka za dividendu 31. decembra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Naftna industrija Srbije (NIIS) blago je oslabila na 561 dinar uz slabu investicionu aktivnost. U naredna dva dana kompanija bi trebalo da objavi predlog raspodele prošlogodišnje dobiti. Akcije Impol Sevala (IMPL) nastavile su da dobijaju na vrednosti nakon što je kompanija ranije najavila rekordnu dividendu. Akcije su skočile 4,3 odsto na 4.380 dinara uz očekivani dividendni prinos od 14,2 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze momentum Dunav osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana