Tekst objavljen: 13.05.2021 12:55        


Skraćena trgovačka sedmica donela je skroman promet od 75,8 miliona dinara (0,6 miliona evra) uz minimalne fluktuacije na tržištu akcija. Indeks Belex15 oslabio je 0,2 odsto na 755,9 poena

Blagi pad Belexa u prazničnoj sedmici

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) uz nepromenjenu cenu od 621 dinar i promet od 11,7 miliona dinara. Kompanija će u utorak objaviti rezultate za prvi kvartal, nakon teške prošle godine u kojoj je pretrpela gubitak od 7,6 milijardi dinara. Ovo je bio prvi gubitak na nivou godine koji je kompanija pretrpela otkada je kotirana na Beogradskoj berzi.



Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) oslabile su 1,2 odsto na 14.020 dinara uz promet od 2,3 miliona dinara. Akcijama kompanije trguje se trenutno na 65 procenata od njene knjigovodstvene vrednosti i uz PE racio od 6,1x. Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) blago su porasle na 6.611 dinara uz neveliki promet. Vlasnici ove klase akcija bi u tekućoj godini trebalo da dobiju dividendu od 438,8 dinara po akciji što daje prinos od 6,6 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) oscilirao je oko nivoa od 1.000 dinara uz skromno trgovanje. Kompanija je saopštila da je prošle godine pretrpela gubitak od skoro 800 miliona dinara, uz solidnu gotovinsku poziciju od 725,3 miliona dinara. Uprava Fitofarmacije (FITO) sazvala je vanrednu skupštinu akcionara za 18. maj na kojoj će biti doneta odluka o prinudnom otkupu akcija. Tako će u maju još jedna kompanija napustiti glavnu indeksnu korpu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza izveštaj sa berze nedeljni izveštaj sa berze trgovanje na berzi momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana