Tekst objavljen: 27.01.2020 14:00        


Protekle sedmice nastavljen je blagi pad domaćeg tržišta akcija, uz pojačanu aktivnost na najlikvidnijoj akciji na tržištu, Naftnoj industriji Srbije (NIIS).

Blagi pad tržišta, Dunav osiguranje na 10-ogodišnjem maksimumu

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 1,6 milijardi dinara (13,7 miliona evra), u velioj meri zahvaljujući državnim obveznicama. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 0,3 odsto na 800,7 poena.



Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije koja je zabeležila dinamičnu trgovačku sedmicu uz skok od 2,2 odsto na 750 dinara. Ova akcija je nedelju okončala sa nezadovoljenom tražnjom na nivou od 750 dinara što se na ovoj hartiji nije desilo u više od godinu dana.

Akcije Dunav osiguranja (DNOS) skočile su protekle sedmice 21 odsto na 4.000 dinara, što je najviši nivou ove hartije u poslednjih više od deset godina. Ukupan promet Dunava iznosio je 8,6 miliona dinara. Ove akcije su prošle godine bile među većim dobitnicima na Belexu sa skokom od 165 procenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Fintel energija (FINT) registrovala je novi istorijski maksimum protekle sedmice od 650 dinara nakon skoka od 3,2 odsto. Ove akcije koje imaju minoran "free float" faktor od 5,7 odsto porasle su od sprovođenja inicijalne ponude akcija u novembru 2018. godine za 30 odsto.

Akcije Komercijalne banke (KMBN) pale su dva odsto na 3.296 dinara uz neveliki promet od 2,7 miliona dinara. Ove akcije beleže pojačani pritisak na strani ponude uoči donošenja konačne odluke o privatizaciji banke. Akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV) predvodile su gubitnike padom od 5,7 odsto na 6.413 dinara uz neveliki promet. Ovom akcijom od nove godine trguje se bez prava na dividendu iz prošlogodišnje dobiti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze momentum Dunav osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana