Tekst objavljen: 15.08.2022 14:40        


Domaće tržište akcija nastavilo je lagani oporavak uz postepeno povećanje inteziteta trgovanja. Ukupna realizacija iznosila je 299,2 miliona dinara (2,6 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao 0,3 odsto na 845,9 poena

Blagi rast Belexa, NIS najviši od februara


Najprometnija akcija bilo je Dunav osiguranje (DNOS) koje je blago osciliralo iznad nivoa od 1.300 dinara uz promet od 15 miliona dinara. Akcijom se trenutno trguje na PE raciju od 7,9x i neznatno preko njene knjigovodstvene vrednosti.Akcijama Naftne industrije Srbije (NIIS) uglavnom se trgovalo na nivou od 620 dinara, da bi nedelju okončale na 626 dinara. Kompanija je najavila da će dividendu, koju je u junu odobrila skuština akcionara, isplatiti 22. avgusta. Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) ponovo su se vratile na nivo od 1.500 dinara uz promet od sedam miliona dinara. Kompanija će danas objaviti kvartalni finansijski izveštaj za period april-jun.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) zadržale su se na nivou od 15.000 dinara uz realizaciju od pet miliona dinara. Od početka godine ova akcija je u minusu od 4,5 odsto, nakon skoka u 2021. od 12,1 odsto. Akcije Metalca (MTLC) oslabile su 1,7 odsto na 1.670 dinara uz neveliko trgovanje. Kompanija će danas objaviti nekosnolidovane rezultate poslovanja za drugo tromesečje za matičnu kompaniju i sva zavisna preduzeća.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza momentum Naftna industrija Srbije (NIS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana