Tekst objavljen: 22.11.2021 16:55        


Treću sedmicu zaredom domaće tržište akcija je nastavilo uzlazni trend, ali uz novo slabljenje investicione aktivnosti. Ukupan promet u trgovanju iznosio je svega 28,4 miliona dinara (0,24 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao 0,1 odsto na 808,7 poena

Blagi rast Belexa uz novo osipanje prometa


Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je oslabila 1,1 odsto na 610 dinara uz realizaciju od 5,4 miliona dinara. Sirova nafta je pala i četvrtu nedelju zaredom pa se Brent ponovo spustio na nivo od 78,5 dolara po barelu, pre svega usled novog talasa pandemije na evropskom tlu.



Proizvođač i distributer tehničkih i medicinskih gasova Messer Tehnogas (TGAS) zabeležio je neznatnu pozitivnu promenu okončavši sedmicu na nivou od 16.000 dinara. Akcija je u 2021. u plusu od 14,3 odsto i nalazi se neznatno iznad nivoa od pre pandemije. Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) zadržale su se na nivou od 7.350 dinara. Akcija se nalazi na nešto preko mesec dana od preseka za raspodelu dividende uoči koga se obično inteziviraju prometi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) blago su oslabile na 1.140 dinara. Kompanija je objavila minus u poslovanju za prvih devet meseci, ali su prihodi od koncesionara bili po planu (duplo veći od prošle godine). Komercijalna banka (KMBN) je predvodila dobitnike osvojivši nivo od 4.000 dinara uz rast od 4,5 odsto. Banka je najavila pripajanje beogradskog NLB-a i otkup akcija od nesaglasnih akcionara po ceni od 4.589,01 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze belex momentum BELEX15

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana