Tekst objavljen: 18.05.2021 17:00        


Prva puna sedmica nakon praznika nije donela previše uzbuđenja na domaćem tržištu kapitala dok je promet bio prilično umeren i iznosio je 461,2 miliona dinara (3,9 miliona evra). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, ojačao je pola procenta na 759,4 poena

Blagi rast indeksa u mirnoj trgovačkoj nedelji

Najprometnija akcija bila je ALTA banka (JMBN) koja je nastavila seriju velikih prometa oko nivoa od 4.300 dinara. Prošle sedmice je isprometovano 7,2% od ukupnog broja akcija u nekoliko velikih transakcija ukupne vrednosti 89 miliona dinara.



Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) porasle su 1,6 odsto na 631 dinar uz neveliki promet od 4,9 miliona dinara. Kompanija je objavila dobit u prvom tromesečju od 1,5 milijardi dinara u odnosu na gubitak od 1,1 milijardi dinara u istom periodu prošle godine.

Akcije Metalca (MTLC) blago su oslabile na 1.869 dinara uz promet od 2,8 miliona dinara. Kompanija je objavila oporavak poslovanja u prvom kvartalu: glavno proizvodno preduzeće, Metalac Posuđe, zabeležilo je rast profita od deset odsto, a uzlazni trend poslovanja listom su registrovala i trgovačka preduzeća ovog holdinga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dunav osiguranje (DNOS) se spustilo pet odsto na 3.610 dinara uz neveliki promet. Tokom aprila akcija je stizala do nivoa od 4.170 dinara da bi korekcija usledila sa isplatom dividende od nepunih 360 dinara po akciji, nakon što su akcionari odlučili da podele skoro celokupnu prošlogodišnju dobit.

Akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV) stigle su do novog višegodišnjeg maksimuma od 7.150 dinara nakon što je kompanija objavila odličan start godine. U prvom tromesečju ostvaren je profit od 194,2 miliona dinara u odnosu na svega 24,7 miliona dinara prošle godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza momentum BELEX15

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana