Tekst objavljen: 31.05.2017 13:59        


Slovenački premijer Miro Cerar potvrdio je da mu je ministarka finansija Mateja Vraničar Erman ponudila ostavku zbog mogućih komplikacija u postupku privatizacije Nove Ljubljanske banke (NLB), ali da ostavku nije prihvatio i da će se privatizacija najveće slovenačke banke u državnom vlasništvu nastaviti.

Cerar odbio ostavku ministarke, nastavak privatizacije

Cerar je kazao da vlada zbog "strukovnih i političkih razloga" nije prihvatila predlog ministarke da Slovenija potencijalnim investitorima u NLB-u da jemstvo da ih neće pogoditi eventualni rezultat tužbi za tzv. prenesenu deviznu štednju Ljubljanske banke koji se vode pred hrvatskim sudovima, što bi po ocenama posmatrača moglo smanjiti interes investitora ili sniziti cenu koja bi se za NLB mogla dobiti.

Ministarka je zato iz načelnih razloga ponudila ostavku za koju nije bilo razloga, pa sam je odbio, kazao je Cerar, dodavši da će se privatizacija NLB-a nastaviti i da će njegova vlada ispuniti obavezu koju je dala Evropskoj komisiji, prema kojoj se NLB treba privatizovati do kraja iduće godine, a država zadržati 25 odsto akcija.

Cerar je kazao i da mora voditi računa i o slovenačkim poreskim obveznicima čijim je sredstvima banka dokapitalizovana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana