Tekst objavljen: 15.05.2017 9:15        


Na Zagrebačkoj berzi prošle sedmice je bio skroman promet zbog opreza investitora u vezi sa situacijom u Agrokoru i obustave trgovanja akcijama iz sastava tog koncerna, pri čemu je Crobex indeks pao na najniži nivo od septembra prošle godine.

Crobex najniži od septembra prošle godine

Crobex je pao 1,01 odsto na 1.885 poena, što je njegov najniži nivo od 20. septembra prošle godine. Redovni promet iznosio je 30,8 miliona kuna odnosno 4,2 miliona evra. Uz to, u blok prometu akcijama Atlantic grupe ostvareno je 2,6 miliona kuna prometa, po ceni od 785 kuna po akciji.

"Protekle sedmice obim redovnog trgovanja na Zagrebačkoj berzi nastavio je trend niske likvidnosti od prethodne nedelje, ponajpre zbog opreza investitora zbog situacije u Agrokoru, te obustave trgovanja akcijama iz sastava tog koncerna do 15. maja koju je naložila Hanfa. Istovremeno najvažniji indeksi – Crobex i Crobex10 registrovali su dodatnu blagu korekciju", ističe Luka Grgić, finansijski analitičar u Zagrebačkoj banci.

HT je zabeležio promet od 7,7 miliona kuna uz pad cene od tri odsto, dok je Valamar Rivijera registrovala promet od 2,7 miliona kuna uz pad cene od 2,5 odsto.

Akcije Atlantic grupe donele su 2,2 miliona kuna prometa, bez promene cene, dok se Podravka takođe zadržala na nepromenjenom nivou uz promet od dva miliona kuna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana