Tekst objavljen: 30.03.2016 14:26        


Nadzorni odbor Dunav osiguranja sazvao je redovnu skupštinu kompanije za 27. april tekuće godine, a među tačkama dnevnog reda su i odluke o usvajanju finansijskih izveštaja za prošlu godinu i raspodeli dobiti.

Dunav osiguranje deli akcionarima dividendu

Nadzorni odbor Dunav osiguranja sazvao je redovnu skupštinu kompanije za 27. april tekuće godine, a među tačkama dnevnog reda su i odluke o usvajanju finansijskih izveštaja za prošlu godinu i raspodeli dobiti. Dunav je prošle godine ostvario bruto premiju od 21,5 milijardi dinara što je rast od 22,3 odsto u odnosu na godinu pre.

Takođe, ostvarena je neto dobit od 370,3 miliona dinara u odnosu na gubitak od 1,4 miljarde registrovan 2014. godine. Nadzorni odbor je predložio da se gotovo celokupna dobit rasporedi u dividendu.

Akcionarima će pripasti bruto dividenda u visini od 370,3 miliona dinara odnosno 42,18 dinara po akciji. Najveći akcionar Dunava je država koja poseduje 94,1 odsto akcija dok se ostatak nalazi u rukama manjinskih akcionara.

Po poslednjoj ceni akcija na Beogradskoj berzi od 835 dinara tržišna vrednost kompanije iznosi 3,5 milijardi dinara (28,7 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana