Tekst objavljen: 28.11.2022 16:00        


Treću nedelju zaredom domaće tržište akcija zabeležilo je rast vrednosti, ovaj put od 1,2 odsto mereno indeksom Belex15. Ova korpa najlikvidnijih akcija na tržištu dostigla je 816,5 poena i beleži neveliki minus od početka godine. Ukupan promet na tržištu zahvaljujući državnim obveznicama iznosio je 2,5 milijardi dinara (21,4 miliona evra)

Dunav osiguranje poduprlo nastavak rasta Belexa


Ubedljivo najprometnija akcija bio je Messer Tehnogas (TGAS) koji je nedelju okončao na nepromenjenoj ceni od 12.300 dinara. Međutim, najveći deo prometa od 29,3 miliona dinara ostvaren je na ceni od 11.800 dinara, a verovatni prodavac je hrvatski investicioni fond ZB Invest koji je na putu da u potpunosti likvidira poziciju u ovoj hartiji.



Dunav osiguranje (DNOS) je nastavilo uzlazni trend uz promet od 9,3 miliona dinara. Akcije ove osiguravajuće kompanije skočile su 3,8 odsto na 1.146 dinara nakon što su početkom meseca padale na ovogodišnji minimum od 1.022 dinara.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) registrovale su skroman promet nakon što se intezivirala investiciona aktivnost neposredno po objavi poslovnih rezultata za prvih devet meseci. NIS je porastao 1,5 odsto na 665 dinara uz promet od 8,3 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Metalca (MTLC) stabilizovale su se neznatno ispod nivoa od 1.600 dinara uz neveliko trgovanje. Sama kompanija je nastavila da stiče sopstvene akcije nakon što su dve nedelje ranije pale na šestogodišnji minimum od 1.220 dinara.

Gubitnike je predvodio Impol Seval (IMPL) koji je pao 5,2 odsto na 4.738 dinara uz neveliki promet. Akcije ove kompanije u tekućoj godini nose i dalje odličan prinos od 28 odsto nakon velikog skoka profitabilnosti i isplate rekordne dividende.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza momentum Dunav osiguranje nedeljni izveštaj sa berze

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana