Tekst objavljen: 16.05.2019 17:00        


Beogradski Energoprojekt holding (ENHL) objavio je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvi kvartal koji nisu toliko značajni za ocenu poslovnog trenda čitavog sistema.

Energoprojekt u 2019. očekuje slabije ugovaranje poslova

Kompanija je takođe izvestila da je za tekuću godinu planirala ugovaranje novih poslova u celom sistemu u visini od 273,1 milion evra, što je oko osam odsto niže od prošlogodišnjeg plana koji u značajnoj meri nije izvršen. Kako se navodi u godišnjem izveštaju, u periodu januar-mart tekuće godine ukupno je ugovoreno 34,5 miliona evra novih poslova: u zemlji 13,3 miliona evra (39 odsto) i u inostranstvu 21,2 miliona evra (61 odsto).



Na kraju marta, na nivou sistema Energoprojekt je preostalo oko 346,2 miliona evra ugovorenih poslova za realizaciju u narednim periodima (u Srbiji 205 miliona evra, a u inostranstvu 141,2 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kompanija je takođe izvestila da je u aprilu dobila arbitražni spor sa beloruskim Gazprom Transgazom nakon što je ovaj investitor suprotno ugovoru naplatio bankarsku garanciju Energoprojekt opreme u visini od pet miliona dolara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
energoprojekt energoprojekt holding berza Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana