Tekst objavljen: 29.05.2017 10:54        


Ledo je objavio da njegovi dugovi na osnovu izdatih jemstava Agrokoru zaključno s krajem prošle godine iznose neverovatnih 18,9 milijardi kuna (oko 2,5 miljiarde evra).

Garancije "ubile" vrednost Leda

Sredstva su odobrena na osnovu obveznica i menica. S takvim obavezama vrednost Leda je nula. No rano je o tome govoriti, jer nije proglašen stečaj, pa tek treba pričekati proces restrukturiranja i završetak poravnanja. Pre krize tržišna vrednost ove kompanije bila je oko 3,1 milijardu kuna, a nakon krize, računa li se poslednja cena akcija, vrednost je bila oko milijarde kuna, piše “Večernji list”.

Zna li se da su po istom principu radile i ostale Agrokorove kompanije, finansijska slika koncerna bi mogla biti još pogubnija. Već se ranije pisalo kako su garancije koje su davale Agrokorove kompanije Agrokoru ili međusobno visoke i da je u tome velika odgovornost nadzornih odbora.

Pre krize su se, inače, intenzivno prodavale akcije Leda, zbog čega sada Hanfa navodno istražuje jesu li postojale povlašćene informacije. Akcijama Leda, kao i ostalim kompanijama unutar Agrokora, već neko vreme se ne trguje na Zagrebačkoj berzi i neće dok se ne izrade ispravljeni finansijski izveštaji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana