Tekst objavljen: 16.05.2017 15:11        


Upravno veće Hanfe na vanrednoj sednici donelo je odluku da se nastavlja obustava trgovanja akcijama Agrokorovih kompanija na Zagrebačkoj berzi.

Hanfa: I dalje bez trgovanja akcijama kompanija

Do nedavne obustave došlo je nakon što su iz koncerna saopštili o mogućim nepravilnostima u finansijskim izveštajima pa su tako i dali na znanje da poslednji finansijski izveštaji verovatno nisu tačni. Tako se i dalje neće trgovati akcijama Leda, Belja, Tiska, PIK Vinkovci, Jamnice, Zvijezde, Žitnjaka i Vupika.

Akcijama osam kompanija iz sastava Agrokora ne trguje se od 27. aprila, kada je trgovinu obustavila Zagrebačka berza, a nakon što su te kompanije izvestile da do kraja aprila neće objaviti revidirane finansijske izveštaje za 2016. odnosno da će sazvati skupštine na kojima bi donele odluke o opozivu revizorskog društva i imenovanju kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC) kao revizora za 2016. godinu.

I Hanfa u obrazloženju rešenja, kojim je Zagrebačkoj berzi naložila obustavu trgovanja, podseća da su Agrokorove kompanije krajem prošle sedmice objavile da su primile zahtev vanrednog poverenika Agrokora o sazivanju vanrednih glavnih skupština na kojima se predlaže donošenje odluke o opozivu revizorskog društva i izboru novog.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana