Tekst objavljen: 12.01.2021 15:00        


Banke koje posluju u Srbiji ni ove godine neće moći da isplaćuju dividende svojim akcionarima, potvrđeno je Tanjugu u Narodnoj banci Srbije (NBS)

I ove godine bez dividendi za akcionare banaka

Banke koje posluju u Srbiji ni ove godine neće moći da isplaćuju dividende svojim akcionarima, jer je produženo važenje Sporazuma radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema u uslovima pandemije, koji su lane zaključili NBS i poslovne banke, objasnili su u centralnoj banci.Ovim sporazumom je, između ostalog, predviđeno da poslovne banke za vreme važenja sporazuma i u uslovima vanredne zdravstvene situacije neće raspodeljivati dobit isplatom dividendi svojim akcionarima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Komercijalna banka (KMBN), čijim se akcijama trguje na Beogradskoj berzi, prošle godine je isplatila dividende što je bio sastavni deo privatizacionog ugovora koji je dogovoren između državi i novog većinskog vlasnika NLB-a. Komercijalna je prošle godine akcionarima isplatila dividendu iz 2019. godine, kao i odobrene a ne isplaćene dividende iz prethodnih godina, u ukupnom iznosu većem od 104 miliona evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
akcionari banaka akcionari banke dividende Narodna banka Srbije ostaju bez dividende momentum vesti sa berze

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana