Tekst objavljen: 10.05.2017 14:36        


Slovenački državni holding (SDH) objavio je da je potvrdio planove za prodaju 50 odsto akcija Nove Ljubljanske banke (NLB) još ove godine, dok će se još 25 odsto ponuditi investitorima do kraja 2018.

Inicijalna ponuda akcija NLB-a kreće ove godine

Plan će se aktivirati nakon što prema očekivanju Evropska komisija, kako se očekuje još ove sedmice, odobri molbu vlade da se tri četvrtine njenog udela u najvećoj slovenačkoj banci, koja je u 100-odstotnom vlasništvu države, proda inicijalnom ponudom akcija u dve faze, pri čemu bi ove godine investitorima bila prodata polovina akcija. "NLB i SDH provode sve predviđene aktivnosti u pripremi za sprovođenje te transakcije, a u saradnji s izabranim savetnicima i u skladu sa postavljenim ciljevima i vremenskom rasporedu", naveli su iz slovenačkog fonda koji upravlja državnom imovinom.

Slovenački mediji navode da bi prva faza prodaje mogla biti izvedena sredinom godine, nakon što počne kotacija akcija NLB-a na Ljubljanskoj i Londonskoj burzi i nakon što se banka i raspon očekivane cene predstave potencijalnim investitorima na "road show" prezentacijama u Evropi i SAD-u. Nezvanično, vlada smatra da NLB, koji je treću godinu zaredom zabeležio pozitivan rezultat poslovanja i rešio se dobrog dela loših potraživanja, u celini vredi 1,25 milijardi evra, kolika je njegova knjigovodstvena vrednost.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana