Tekst objavljen: 05.07.2017 12:53        


Kompanija A2A ponudila je crnogorskoj Vladi prodajnu (put) opciju u vezi sa Elektroprivredom (EPCG), koja podrazumeva izlazak italijanskog partnera iz tog elektroenergetskog preduzeća.

Italijani ponudili Vladi CG akcije u Elektroprivredi

U saopštenju objavljenom na sajtu A2A navodi se da je italijanska kompanija ponudila Vladi put opciju koja je predviđena akcionarskim ugovorom od 29. avgusta prošle godine, sa izmenama od 29. marta ove, a u vezi sa upravljanjem EPCG-a.

“Put opcija predviđa prodaju svih akcija A2A u EPCG za 250 miliona EUR u sedam godišnjih rata počev od 1. maja 2018. godine", navodi se u saopštenju. Akcionarskim ugovorom je, između ostalog, definisano da država može, po pravu preče kupovine, da otkupi udio A2A za 250 miliona evra u sedam godišnjih rata.

A2A je 2009. godine za udeo u EPCG platila 436 miliona evra, odnosno 8,4 evra po akciji. Novi akcionarski ugovor između Crne Gore i A2A potpisan je krajem avgusta i bio je na snazi do kraja prošle godine, da bi početkom marta ove godine parlament usvojio Aneks tog ugovora.

Aneksom je kompaniji A2A data konačna prilika da se izjasni o nameri i daljem upravljanju u elektroenergetskoj kompaniji. Aneks ugovora je važio šest meseci, odnosno do 30. juna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana