Tekst objavljen: 22.11.2021 16:30        


Gornjomilanovački holding Metalac (MTLC) objavio je nekonsolidovane finansijske izveštaje za prvih devet meseci, kao i rezultate svih zavisnih preduzeća iz ovog sistema, koji su pokazali oporavak poslovanja u odnosu na udar koji je donela pandemija

Metalac nastavio oporavak i premašio rezultate iz 2019. godine


Glavno proizvodno preduzeće Metalac Posuđe u periodu januar-septembar zabeležilo je poslovni prihod od nepunih 20 miliona evra, što je povećanje od 19,3 odsto, dok je bruto dobit skočila skoro 31,5 procenata na 1,68 miliona evra. I prihodi i profitabilnost nadmašili su rezultat iz predpandemijske, 2019. godine. I sva ostala proizvodna preduzeća iz sistema beleže oporavak poslovanja uz pozitivan krajnji rezultat.



Kada su trgovinska preduzeća u pitanju, najveće od njih, maloprodaja Proleter, nastavilo je rast poslovanja, ali usporenim tempom usled velike ekspanzije u proteklom periodu, uključujući i pandemijsku godinu. Proleter je u prvih devet meseci zabeležio poslovni prihod od 21,4 miliona evra (rast od 6,5 odsto), dok je bruto dobit dostigla 0,57 miliona evra (rast od 6,1 odsto). I sva ostala trgovinska preduzeća beležila su pozitivno poslovanja u ovom periodu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ino podružnice su takođe registrovale trend oporavka, ali ključno rusko tržište još uvek nije dostiglo nivo iz 2019. godine. Ruska podružnica Metrot zabeležila je prihod od 3,44 miliona evra (rast od 22,4 odsto), dok je zabeležen pozitivan krajnji rezultat od 153 hiljada evra s obzirom da je ove godine izostao negativan efekat valutnih razlika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
metalac gornji milanovac metalac posuđe vesti sa berze Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana