Tekst objavljen: 17.05.2017 15:18        


Kreditna agencija Moody's, u svom poslednjem objavljenom izveštaju, povećala je ocenu Zagrebačkog holdinga sa Ba3 na Ba2 sa stabilnim izgledima.

Moody's povećao rejting Zagrebačkom holdingu

"Poboljšanje kreditnog rejtinga od strane Moody's-a, jasna je potvrda da je rejting agencija prepoznala napore Uprave Zagrebačkog holdinga i ostvarene rezultate u finansijskom i operativnom restrukturiranju društva.

Povećanje rejtinga takođe je i rezultat snažne i značajne podrške Grada Zagreba koji je u procesu restrukturiranja tokom 2016. godine izdao garanciju pri emitovanju korporativnih obveznica", saopštili su iz Holdinga.

U Holdingu takođe podsećaju kako je Moody's i u svom izveštaju od martu ove godine prognozirao kontinuitet stabilnosti poslovanja kompanije, i to zbog smanjenja kreditne zaduženosti u stranoj valuti, refinansiranja obveznica, odnosno stabilnosti finansijskog poslovanja i likvidnosti.

Protekla poslovna godina bila je svojevrsna prekretnica u brojnim segmentima poslovanja Zagrebačkog holdinga, a najvažniji poslovni događaj u 2016, kao što navodi i agencija Moody's, bio je uspešan završetak refinansiranja obveznica, ističu u Holdingu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana