Tekst objavljen: 25.01.2017 15:22        


Sedam hrvatskih aerodroma lani je prvi put u istoriji uslužilo više od osam miliona putnika u jednoj godini. A to je gotovo 900.000 putnika više nego što ih je preko hrvatskih aerodroma prošlo 2015. 

Na hrvatskim aerodromima po prvi put preko osam miliona

Najveće zasluge za to ima uspešna turistička sezona jer je većina od tih 8,1 milion putnika stigla u Hrvatsku upravo tokom letnjih meseci. A da bi oborila taj ukupni rekord po broju putnika, većina aerodrom je oborila i lične rekorde.

Tako je Zračna luka Split prvi put u svojoj istoriji premašila brojku od dva miliona putnika u jednoj godini, a dubrovački aerodrom došao je blizu nivoa od dva miliona putnika. Zračna luka Zadar je u 2016. prvi put prebacila brojku od pola miliona putnika, a Zračna luka Pula prvi put je u jednoj godini imala više od 400.000 putnika. Aerodrom na Plesu, najveća vazdušna luka u Hrvatskoj, takođe se može pohvaliti rastom broja putnika, i to od sedam odsto u 2016. u kojoj ih je tako uslužila više od 2,7 miliona.

Uskoro se otvara i novi terminal, u koji je ugrađena oprema za prihvat 3,5 miliona putnika godišnje. Ove godine bi hrvatski aerodromi vrlo lako mogli oboriti nove rekorde s obzirom na to da su brojne avio-kompanije već najavile uvođenje novih linija za Hrvatsku.

Tako je drugi najveći evropski niskobudžetni avio-prevoznik, britanski easyJet, najavio sedam novih linija za hrvatske aerodrome ove sezone, Emirates iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, pak, od juna kreće s dnevnim letovima Dubai–Zagreb, i to sa širokotrupnim avionom Boeing 777 kapaciteta 364 mesta, Osijek će dobiti liniju za Bazel koju uvodi mađarski Wizz Air...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana