Tekst objavljen: 30.11.2021 16:15        


Najveća domaća osiguravajuća kompanija, Dunav osiguranje (DNOS), izvestila je o nastavku trenda rasta premije osiguranja u tekućoj godini

Nastavljen rast premije Dunav osiguranja


Bruto premija u prvih devet meseci porasla je za sedam odsto na 23,3 milijarde, a samo premija životnih osiguranja zabeležila je rast od 20 procenata u uslovima rasta celog tržišta od oko sedam odsto. Segment neživotnih osiguranja takođe je nastavio tendenciju povećanja od 5,6 odsto, pri čemu je značajan rast premije dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, auto-kasko osiguranja, kao i osiguranja imovine od požara, saopštili su iz kompanije.



Uprkos dobrom poslovnom trendu ova kompanija beleži veliki pad akcija u proteklom periodu usled sprovođenja nove emisije akcija iz društvenog kapitala. Kao što je poznato, država je već uknjižila nove akcije po ovom osnovu, dok je od danas počeo da teče rok od mesec dana za upis akcija za sve zasposlene i bivše radnike ove kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Nakon okončanja ovog postupka kompanija će imati 15,2 miliona akcija što po poslednjoj ceni od 2.220 dinara daje tržišnu kapitalizaciju kompanije od 33,7 milijardi dinara (286,8 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Dunav osiguranje vesti sa berze Beogradska berza momentum osiguranje rast premije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana