Tekst objavljen: 04.08.2020 13:00        


Protekla sedmica donela je skroman promet na domaćem tržištu akcija uprkos početku objava poslovnih rezultata za prvih šest meseci. Ukupan promet u trgovanju iznoiso je 175,8 miliona dinara (1,5 miliona evra), dok je indeks Belex 15 ojačao 0,7 odsto na 667,9 poena.

NIS i Komercijalna banka otvorili sezonu objava rezultata

Najprometnija akcija bila je Komercijalna banka (KMBN), a gro prometa od 7,1 milion dinara ostvareno je na nivou od 2.300 dinara. Ova banka je objavila da je u prvih šest meseci ostvarila profit od 2,77 milijardi dinara, što je pad od 36 odsto, delimično i usled visokih vanrednih prihoda ostvarenih u protekloj godini.



Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) u nedelji u kojoj su objavljeni loši polugodišnji rezultati izgubile su na vrednosti tek 0,4 odsto. NIS se spustio na 548 dinara uz promet od 6,3 miliona dinara. Ova naftna kompanija pretrpela je gubitak u prvih šest meseci od 10,2 milijarde dinara u odnosu na dobit od 3,2 milijarde dinara u istom periodu prethodne godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Impol Sevala (IMPL) zadržale su se na nivou od 3.700 dinara uz promet od 4,3 miliona dinara. Ova akcija predstavlja najjaču komponentu indeksne korpe u 2020. sa pozitivnim prinosom od 11 odsto. Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) blago su oslabile na 12.920 dinara uz neveliko trgovanje. Tokom avgusta ova kompanija će objaviti polugodišnje rezultate poslovanja, nakon rekordne profitabilnosti u 2019.

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) pale su 1,1 odsto na 900 dinara uz skroman promet. Skupština akcionara kompanije usvojila je odluku da se ove godine akcionarima ne isplati dividenda usled gubitka pretrpljenog u 2019. godini.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana