Tekst objavljen: 05.02.2024 15:45        


Domaće tržište akcija poraslo je protekle sedmice 1,1 odsto, mereno indeksom Belex15, dok je ukupan promet na tržištu iznosio 718,2 miliona dinara (6,1 milion evra)

NIS nije impresionirao rezultatima, Tehnogas pogurao Belex


Nastavljen je trend snažnih prometa Messer Tehnogasa (TGAS) koji je u sedmici skočio 4,6 odsto na 17.251 dinar. Ukupan promet iznosio je 32,5 miliona dinara. Od sredine januara ova akcija beleži pojačani promet, zabeleživši u tom periodu rast cene veći od 10 procenata. Na sličnim nivoima Tehnogas se poslednji put nalazio u septembru pred objavu polugodišnjih rezultata.



Naftna industrija Srbije (NIIS) blago je oslabila protekle sedmice na 811 dinara uz promet od 15,6 miliona dinara. Kompanija je objavila godišnje rezultate poslovanja koji su došli nezatno ispod očekivanja tržišta. Profit kompanije pao je 52 odsto na 44,2 milijarde dinara, dok bi akcionari mogli računati sa dividendom od oko 65 dinara po akciji što na aktuelnoj ceni nosi dividendni prinos od nepunih osam odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Metalac (MTLC) je porastao 1,6 odsto na 1.550 dinara uz promet od 4,8 miliona dinara. Iz kompanije su izjavili da je prošla godina bila solidna i da su ostvareni rezultati iznad plana, sa rastom prihoda i profita od 10 procenata.

Dunav osiguranje (DNOS) je nastavilo da oscilira oko nivoa od 920 dinara uz promet od 3,6 miliona dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) skočio 1,5 odsto na 1,750 dinara uz neveliki promet. Kompanija je izvestila da je prošle godine ostvarila profit od 250,2 miliona dinara, pre svega zahvaljujući uvećanim prihodima po osnovu sprovođenja ugovorenih ulaganja od strane koncesionara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza messer tehnogas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana