Tekst objavljen: 26.07.2018 12:44        


Beogradska berza je objavila prospekt emitenta Fintel energija što je poslednji korak u sprovođenju incijalne ponude akcija ove kompanije na Beogradskoj berzi.

Objavljen berzanski prospekt za Fintel energiju

U pitanju je kompanija koja je vlasnik 53,99 odsto akcija u MK Fintel Wind Holdingu koji je stoprocentni vlasnik vetroparkova Kula, Energobalkan, Torak, Košava 2, Ram, Dunav 1 i 3. Takođe, Fintel energija poseduje 53,99 odsto akcija u MK Fintel Wind-u. Manjinske udele u ovim kompanijama drži MK holding.

Kompanija je navela da su dva vetroparka već u funkciji kapaciteta 16,5 MW (Kula i Energobalkan) te da je trenutno u izgradnji vetropark instalisane snage 69 MW gde proizvodnja počinje do 2019. Takođe, kako se navodi, radi se na razvoju projekta drugih vetroparkova čija je ukupna planirana instalisana snaga oko 352 MW.

Kompanija je prošle godine zabeležila konsolidovane prihode od 496,7 miliona dinara koji su došli kao posledica prodaje EPS-u 43,9 GWh električne energije proizvedene u dva aktivna vetroparka. Poslovni dobitak je dostigao 213 miliona dinara, dok je neto dobit iznosila 112,9 miliona dinara.

Dugoročne obaveze na kraju prošle godine dostigle su 1,8 milijardi dinara, dok su kratkoročne obaveze iznosile 1,6 milijardi dinara. Putem incijalne ponude kompanija nastoji da proda 6,5 miliona novih akcija (26 odsto na postojeći broj od 25 miliona) po ceni od 500 dinara po akciji. Prag uspešnosti je postavljen na 1,5 miliona akcija, čiji otkup garantuje pokrovitelj emisije. Upis emisije će trajati 90 dana, a počeće najkasnije 15 dana nakon prijema rešenja o odobravanju prospekta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana