Tekst objavljen: 25.08.2020 12:30        


Zemunski proizvođač pesticida i hemikalija za poljoprivredu, Galenika Fitofarmacija (FITO), zabeležio je odlično poslovanje u prvih šest meseci tekuće godine, pokazuju objavljeni polugodišnji finansijski izveštaji

Odlično poslovanje Fitofarmacije u prvih šest meseci, dobit veća 17%

Poslovni prihod dostigao je 3,65 milijardi dinara što je povećanje od 14 odsto, delimično i usled neizvesnosti na tržištu i efekta stvaranja zaliha kod potrošača. Rast prihoda u segmentu sredstava za zaštitu bilja iznosio je deset odsto (sedam odsto na domaćem, a u izvozu 35 procenata). Ovaj odličan rezultat postignut je uprkos padu prosečnih cena na domaćem tržištu za jedan odsto.



Prihodi od izvoza proizvoda sa EU dozvolama dostigli su 3,2 miliona evra, što je povećanje od 77 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Poslovna dobit u periodu januar-jun iznosila je 1,05 milijarde dinara (rast od 14,8 odsto), dok je neto profit skočio 17,4 odsto na 1,33 milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

I na kraju ovoga juna Fitofarmacija je ostala u potpunosti nezadužena kompanija sa izuzetno jakom pozicijom likvidnosti (gotovina plus depoziti) od 3,46 milijardi dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
galenika fitofarmacija vesti sa berze Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana