Tekst objavljen: 08.08.2022 15:00        


Domaće tržište akcija oporavilo se protekle sedmice nakon dve vezane nedelje pada, dok je pojačana investiciona aktivnost na tržištu uglavnom došla usled većeg trgovanja državnim obveznicama. Ukupan promet protekle sedmice iznosio je 2,7 milijardi dinara (23,1 milion evra), dok je indeks Belex15 ojačao 0,9 odsto na 843,5 poena

Oporavak Belexa posle dve nedelje pada


Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je ponovo došla u fokus investitora nakon objave odličnih polugodišnjih rezultata. NIS je stigao do 620 dinara što je najviši nivo od februara ove godine, dok je ukupan promet iznosio 16,4 miliona dinara.



Akcije Dunav osiguranja (DNOS) stabilizovale su se protekle sedmice u uskom cenovnom rasponu 1.300-1-350 dinara uz promet od 13,1 milion dinara. Trend nižih prometa ove hartije od sredine jula nastavljen je i protekle sedmice. Prioritetne akcije Philip Morris-a (DINNPB) blago su oslabile na nivo od 6.519 dinara uz neveliko trgovanje. Od početka godine, koji je i ex-dividend dan, ove akcije su u minusu 15 procenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Impol Sevala (IMPL) skočile su 7,8 odsto na 4.850 dinara uz promet od 1,1 milion dinara. Godišnji maksimum od 5.120 dinara ova hartija dostila je početkom juna nakon najave rekordne dividende. Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) porasle su 2,3 odsto na 1.478 dinara uz mali promet. Kompanija će do 15. avgusta objaviti polugodišnje rezultate koji bi trebalo da donesu nastavak trenda smanjivanja gubitaka.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex vesti sa berze Beogradska berza oporavak belexa nedeljni izveštaj sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana