Tekst objavljen: 16.11.2020 11:45        


Gornjomilanovački holding Metalac (MTLC) objavio je finansijske rezultate zavisnih preduzaća za prvih devet meseci tekuće godine koji su pokazali oporavak poslovanja u periodu jul-septembar nakon velikog pada tokom trajanja vanrednog stanja usled pandemije

Oporavak poslovanja Metalca u trećem kvartalu

Glavno proizvodno preduzeće, Metalac Posuđe, zabeležilo je u prvih devet meseci pad prihoda od 13,8 odsto na 1,96 milijarde dinara, poslovna dobit je pala 26,4 odsto na 161,4 miliona dinara, a bruto profit se spustio stopom od 25,7 odsto na 150,5 miliona dinara. Sličan pad realizacije zabeležio je i FAD, dok su bolje prošla ostala proizvodna preduzeća od kojih je Inko ostvario rast realizacije.Trgovinske firme su zabeležile znatno bolji učinak, a očekivano je prednjačila maloprodaja Proleter koja je ponovo ostvarila rekordne rezultate. Proleter je u prvih devet meseci zabeležio prodaju od 2,36 milijardi dinara (rast od 17,2 odsto), poslovna dobit je skočila 22 odsto na 76,3 miliona dinara, dok je bruto dobit iznosila 63,7 miliona dinara (rast od 24,9 odsto).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Glavna inostrana podružnica, ruski Metrot, zabeležila je pad prihoda od 30 odsto na 2,8 miliona evra, uz poslovnu dobit od 0,14 miliona evra (rast od 15,5 odsto). Usled oštrog pada kursa rublje kompanija je pretrpela visoke negativne kursne razlike i bruto gubitak od 0,53 miliona evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
vesti sa berze metalac gornji milanovac oporavak treći kvartal momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana