Tekst objavljen: 30.06.2021 11:55        


Protekla trgovačka sedmica donela je oporavak prometa, pre svega zahvaljujući državnim obveznicama, dok je tržište akcija nastavilo silazni trend drugu nedelju zaredom. Ukupan promet na tržištu iznosio je 961,1 milion dinara (8,2 miliona evra), dok je indeks Belex15 pao 0,3 odsto na 775,4 poena

Pad Belexa drugu nedelju zaredom, ALTA najtrgovanija


Najprometnija akcija bila je ALTA banka (JMBN) koja je nastavila seriju povremenih, velikih transakcija u kojima je predmet trgovanje nepunih pet odsto akcija. Ostvarena je cena od 4.305 dinara, što predstavlja rast od 6,3 odsto, uz realizaciju od skoro 62 miliona dinara.



Akcijama Dunav osiguranja (DNOS) uglavnom se trgovalo u uskom cenovnom rasponu 3.625-3.650 dinara u očekivanju znatno veće likvidnosti ove hartije kada se besplatne akcije podele i zaposlenima. Ukupan promet je bio skromnih 2,6 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije (NIIS) spustila se po prvi put u tekućoj godini ispod nivoa od 600 dinara uz skroman promet, uprkos nastavku oporavka cene sirove nafte koja je stigla do najvišeg nivoa od 2018. godine. Ove sedmice će biti održana skupština akcionara kompanije koja će verovatno odobriti najmanju dividendu koju je kompanija ikada isplatila od 6,14 dinara po akciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Jedinstvo Sevojno (JESV) ponovo se vratilo na psihološku granicu od 8.000 dinara nakon što je dostiglo višegodišnji maksimum od 8.200 dinara. U utorak će biti održana redovna skupština akcionara kompanije na kojoj bi trebalo da bude potvrđena dividenda u istom iznosu kao i prošle godine.

Akcije Komercijalne banke (KMBN) porasle su 1,3 odsto na 3.799 dinara uz mali promet. Cena ovih akcija sada se nalazi skoro 15 odsto iznad cene preuzimanja koju je proletos ponudio NLB, te će krajnja konsolidacija vlasništva očito morati da se desi na znatno višoj ceni.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze momentum belex alta banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana