Tekst objavljen: 13.06.2022 13:15        


Domaće tržište akcija zabeležilo je pad protekle od 1,3 odsto, mereno indeksom Belex15, dok je ukupan promet u trgovanju bio iznad proseka i iznosio je 1,7 milijardi dinara (14,3 miliona evra), ali pre svega zahvaljujući državnim obveznicama

Pad Belexa uz slabiju investicionu aktivnost


Najprometnija akcija ponovo je bilo Dunav osiguranje (DNOS) koje je zabeležilo blagi rast vrednosti na 1.350 dinara uz nešto slabiji promet u odnosu na prethodne nedelje usled splašnjavanja ponude. Ukupna realizacija u trgovanju ovom hartijom iznosila je 37,1 milion dinara.



Prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) porasle su dodatnih 2,4 odsto na 4.198 dinara uz promet od 4,4 miliona dinara. U petak je, mimo svih očekivanja, objavljen predlog upravnog odbora za prinudni otkup ove klase akcija po ceni od 1.000 dinara, što je nominalna vrednost hartije. Naftna industrija Srbije (NIIS) blago je porasla na 595 dinara uz neveliku investicionu aktivnost. U sredu, 15. juna, poslednji je dan da sticanje akcija sa pravom na dividendu iz prošlogodišnjeg profita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Gornjomilanovački Metalac (MTLC) oslabio je 1,2 odsto na 1.680 dinara uz skromno trgovanje. Od početka godine ova akcija beleži negativan prinos od 9,7 odsto. Akcije Impol Sevala (IMPL) pale su 9,2 odsto na 4.500 dinara nakon što je prošao presek za ovogodišnju dividendu. Uprava je ove godine predložila rekordnu dividendu od 623,9 dinara po akciji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza belex pad belexa nedeljni izveštaj sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana