Tekst objavljen: 09.08.2017 9:51        


Banjalučka Grupa Mtel u prvih šest meseci tekuće godine ostvarila je neto dobit od 21,79 miliona KM (11,2 miliona evra) u odnosu na isti period prethodne godine kada je dobit iznosila 26,74 miliona KM.

Pad prihoda i dobiti Telekoma Srpske u prvih 6 meseci

Poslovni prihodi grupe smanjeni su na 210,8 miliona KM (108,1 milion evra), nakon što su u istom prošlogodišnjem periodu iznosili 222,8 miliona KM. Na pad prihoda uticali su manji prihodi od prodaje fiksne i mobilne telefonije u zemlji, dok su prihodi od integrisanih usluga i interneta blago povećani. Prihodi od prodaje u inostranstvu, uključujući prihode od međunarodnog obračuna i roaminga, takođe su registrovali pad.

M:tel grupu čine, osim matičnog društva u Banjaluci, i M:tel Austria, Beč (100 odsto vlasništvo) i Logosoft d.o.o. Sarajevo (100 odsto). Osim toga, M:tel ima 49 odsto učešća u pridruženom društvu Mtel Podgorica (preostalih 51 odsto je u vlasništvu krajnjeg matičnog vlasnika Grupe - Telekoma Srbija). Učešće Grupe u dobitku pridruženog društva, za period od šest meseci koji se završava sa 30. junom 2017. godine, iznosilo je 792 hiljade KM.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana