Tekst objavljen: 21.11.2022 16:00        


Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna (JESV) objavilo je nekonsolidovane finansijske izveštaje za treći kvartal i prvih devet meseci koji su pokazali očekivani poslovni trend ove kompanije

Pad prihoda i rast profita Jedinstva u trećem kvartalu


Jedinsto je u periodu jul-septembar zabeležilo pad prihoda od 32 odsto na 1,2 milijarde dinara dok je neto dobit dostigla 57,2 miliona dinara u odnosu na neveliki prošlogodišnji plus od 2,6 miliona dinara.



Posmatrano u prvih devet meseci kompanija je zabeležila prihod od 4,3 milijarde dinara, što predstavlja pad od 31 odsto, dok je neto dobit bila slabija u odnosu na prošlu godinu za 28 odsto i dostigla je 157,5 miliona dinara.

Uprava je u kvartalnom izveštaju navela da očekuje ostvarenje prihoda na nivou prošle godine.

Unazad nekoliko godina najveći projekat kompanije bio je posao na izgradnji fabrike za odsumporavanje u TENT-u koji se privodi kraju. U tekućoj godini Jedinstvo je samostalno otpočelo izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u centru Užica bruto površine 12.000m2 što bi trebalo da bude glavni generator profitabilnosti u narednoj godini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Neto dug kompanije na kraju septembra više je nego dupliran, ali je ostao na relativno niskom nivou od 594,2 miliona dinara.

Akcije Jedinstva koje je poznato po izdašnoj dividendnoj politici od početka godine beleže pad vrednosti od deset procenata, a po poslednjoj ceni od 7.600 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 1,94 milijarde dinara (16,5 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jedinstvo sevojno vesti sa berze Beogradska berza belex momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana