Tekst objavljen: 13.04.2017 12:42        


Pet hrvatskih banaka odobrilo je Agrokoru 80 miliona evra, premda je ranije najavljen iznos od 150 miliona erva. 

Pet hrvatskih banaka odobrilo Agrokoru 80 miliona EUR

Ruske banke, Sberbank i VTB, još uvek se nisu odlučile na plasman, ali poverenik Agrokora, Ante Ramljak, najavljuje da će i njihov deo od 70 milion evra uskoro biti uplaćen. Međutim, ruske banke traže da se kao njihov plasman računa 170 miliona evra s obzirom na to da su pre mesec dana uplatile ovoj kompaniji 100 miliona evra.

Kamata za kredit od 80 miliona se za sada ne otkriva, ali je znatno manja od 9,5 odsto koliko je do sada plaćao Agrokor. „Zahvaljujem se domaćim bankama koje su osigurala ta sredstva. To je rekordni rok u kojem su banke uložile ta sredstva“, kazao je Ante Ramljak te dodao da su ta sredstva su dovoljna za neko vreme. „Sutra će početi isplate dobavljačima. Ušli smo u jednu mirniju fazu.

U mesec dana možemo pokrenuti celi ciklus poslovanja“, rekao je Ramljak te dodao kako nisu imali dovoljno vremena da ispregovaraju kredit i sa Sberbankom. Najavio je da će iz tekuće likvidnosti biti isplaćene plate radnicima. „Garantujem vam da ima puno finansijskih institucija koje žele ući u finansiranje Agrokora“, kazao je Ramljak.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana