Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 28.10.2019 15:00        


Kompanija Gazprom Energoholding saopštila je da izgradnja prve termoelektrane - toplane (TE-TO) na prirodni gas u Srbiji teče po planu i navode da je do sada realizovano 71 odsto ove 180 miliona evra vredne investicije

Početak rada TE-TO Pančevo u četvrtom kvartalu naredne godine

Početak komercijalnog rada može se očekivati u četvrtom kvartalu sledeće godine."Sada su na samom kraju svi građevinski radovi na objektu TE-TO, počela je da pristiže glavna oprema. Na terenu se nalaze dve montirane gasne turbine, generator gasne turbine, a monitaran je jedan deo utilizatora. Očekujemo da sva oprema stigne do kraja ove godine", rekao je Aleksandar Varnavski, generalni direktor TE-TO Pančevo.

Kapacitet TE-TO, odnosno njena snaga, biće 196 megavata, a elektrana će proizvoditi toplotnu energiju kojom će biti snabdevana NIS-ova (NIIS) Rafinerija nafte u Pančevu.

Takođe, biće proizvođena i električna energija koja će se prodavati državi, odnosno na tržištu Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Glavni akcionar firme koja gradi TE-TO u Pančevu je Gazprom Energoholding, inače najveća energetska kompanija u Rusiji i najveća na svetu po proizvodnji toplotne energije, rekao je Varnavski, dok NIS poseduje 49 odsto vlasništva.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
te to pančevo aleksandar varnavski pančevo energetika momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana