Tekst objavljen: 31.03.2017 14:28        


Kako nezvanično saznaje N1 televizija, Agrokor i njegovi poverioci postigli su standstill dogovor. Prema istom izvoru, u ponedeljak bi otkaz trebalo da dobije cela uprava Agrokora, a u novoj neće biti nijednog Hrvata.

Postignut dogovor Agrokora i banaka, Todorić odlazi?

Prema standstill sporazumu, zamrznulo bi se vraćanje kamata Agrokora na određeno vreme, a sa svežim novcem platile bi se dospele obaveze dobavljača. Dodatnu napetost u situaciju oko Agrokora unele su optužbe drugog čoveka ruske banke VTB, Jurija Solovjeva,drugog najvećeg poverioca Agrokora, koji tvrdi da je Todorićeva kompanija falsifikovala finansijske izveštaje.

Iz VTB-a su kasnije ublažili formulaciju i naveli da se radi o dugogodišnjem dopuštanju nepravilnosti u izradi izveštaja. Baker Tilly, jedna od revizorskih kuća koja je revidirala finansijske izveštaje Agrokora, kazala je da su tokom proteklih godina u njihovim revizijama pojedinih članica grupe utvrdili određene nepravilnosti koje su iskazale u pojedinačnim izveštajima te da su one ispravljene na konsolidovanom nivou. Iz ove revizorske kuće poručili su da pretpostavljaju kako je izjava čelnika VTB banke rezultat greške u komunikaciji između te banke i odeljenja Strategije Agrokora.

U međuvremenu je vlasnik Orbica, Branko Roglić, potvrdio da je njegova grupacija od Agrokora pokrenula prinudnu naplatu 12 miliona kuna potraživanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana