Tekst objavljen: 17.08.2021 14:00        


Najveći domaći građevinar Energoprojekt holding (ENHL) objavio je konsolidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji obuhvataju rezultate matične kompanije i svih zavisnih preduzeća

Pozitivno poslovanje Energoprojekta u prvih šest meseci


Pozitivan poslovni trend iz druge polovine prošle godine prenet je i u ovu. Konsolidovani poslovni prihod u prvih šest meseci porastao je 15,3 odsto na 11,54 milijarde dinara pre svega usled rasta poslovanja na domaćem tržištu koje je donelo prihod od 6,46 milijardi dinara što je rast od 18,3 odsto. Kompanija je u inostranstvu ostvarila poslovne prihode od 4,88 milijardi dinara što je skok od nepunih deset procenata.



Za razliku od prošle godine kada je zabeležio poslovni gubitak, Energoprojekt je u periodu januar-jun ove godine registrovao pozitivan rezultat iz poslovanja u visini od 180,8 miliona dinara. Neto dobit je dostigla 77,7 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji minus od 361,4 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Neto dug kompanije na kraju juna smanjen je za 2,1 odsto na 3,44 milijarde dinara.

Nakon nekoliko godina velikog pada, akcije Energoprojekta na Beogradskoj berzi trenutno se nalaze na nivou od 396 dinara što odgovara tržišnoj kapitalizaicji kompanije od 4,33 milijarde dinara (36,8 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza energoprojekt momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana