Tekst objavljen: 26.07.2022 13:00        


Domaće tržište akcija prekinulo je protekle sedmice četvoronedeljni uzlazni trend uz osetno slabiju investicionu aktivnost. Ukupan promet, zahvaljujući državnim obveznicama, dostigao je 263,4 miliona dinara (2,2 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio 1,6 odsto na 841,4 poena

Prekinut uzlet Belexa, ALTA najprometnija


Najprometnija akcija bila je ALTA banka (JMBN) koja je skočila 5,4 odsto na 3.750 dinara uz promet od 10,6 miliona dinara. Ovo je druga nedelja zaredom kako ova akcija beleži rast prometa i vrednosti.



Akcije Dunav osiguranja (DNOS) oslabile su 8,2 odsto na 1.379 dinara uz realizaciju od 9,5 miliona dinara. Ovo je najslabija trgovačka sedmica za ovu akciju otkada su proletos podeljene besplatne akcije. Akcije Alfa plama (ALFA) blago su oslabile na nivo od 20.000 dinara gde se uz manje oscilacije nalaze proteklih više od mesec dana. Od početka godine akcije ovog proizvođača peći i štednjaka su u minusu oko 26 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) blago su oscilirale oko nivoa od 600 dinara uz neveliki promet. Kompanija je najavila za petak, 29. jul, objavu polugodišnjih poslovnih rezultata. Akcije Metalca (MTLC) predvodile su dobitnike nakon što su u sedmici dobile na vrednosti 6,2 odsto. Ova akcija nedelju je završila na 1.699 dinara nakon što je prethodno pala na višegodišnji minimum od 1.600 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze alta banka momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana