Tekst objavljen: 08.08.2017 10:35        


Najveća bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek je u prvih šest meseci ove godine ostvarila neto prihod od prodaje u iznosu od 52 milion KM (26,7 miliona evra), što je rast od 13 odsto u odnosu na prihod ostvaren u istom periodu prošle godine, izvestila je Fena.

Prihodi Bosnalijeka veći za 13% u prvih šest meseci

Na domaćem tržištu i tržištu Ruske Federacije, koja su dva najznačajnija tržišta za Bosnalijek, nastavljen je kontinuitet rasta prihoda, pa tako u Rusiji kompanija beleži rast od 16 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok su prihodi u Bosni i Hercegovini rasli za 14 odsto.

Bosnalijek je uspeo dobiti ruski GMP certifikat, što mu dugoročno osigurava prodaju lekova na tom velikom tržištu. Nakon turbulentnih dešavanja u Ukrajini prethodne dve godine, koja su značajno uticala na prodaju Bosnalijekovih proizvoda na ovom tržištu, u ovoj godini ponovo je uspostavljen kontinuitet snabdevanja i stabilizovana prodaja.

Iz Bosnalijeka ističu zadovoljstvo i ostvarenim rezultatima u susednim zemljama. U Srbiji u prvih šest meseci prihodi su rasli za devet, a u Crnoj Gori za osam odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana