Tekst objavljen: 31.05.2021 12:30        


Nakon što je vanredna skupština akcionara zemunske Galenike Fitofarmacije (FITO) prošle sedmicedonela odluku o prinudnom otkupu akcija, ovaj postupak će biti sproveden u roku od dva dana, saopštila je juče kompanija putem Beogradske berze

Prinudni otkup akcija Galenike Fitofarmacije do kraja nedelje


Prinudnim putem biće otkupljene akcije od preko 600 akcionara koji ukupno poseduju 7,22 odsto akcija, a cena će biti identična ceni iz nedavne ponude za preuzimanje – 2.550 dinara po akciji.



Većinski vlasnik Fitofarmacije, kragujevačka firma Agromarket, preuzela je ovu kompaniju krajem 2019. godine po ceni od 3.050 dinara, da bi završni korak i istiskivanje preostalih manjinskih akcionara bili sprovedeni po 500 dinara nižoj ceni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Na ceni prinudnog otkupa Fitofarmacija vredi 6,7 milijardi dinara (57,3 miliona evra), a kompanija je prošle godine ostvarila konsolidovani profit od 890,9 miliona dinara što je povećanje na godišnjem nivou od 30 odsto.

Akcije Fitofarmacije bile su među prvima koje su se pojavile na Beogradskoj berzi, nakon njenog ponovnog otvaranja, davne 2001. godine. Akcije ove kompanije bile su članice indeksne korpe Belex15 i među retkim hartijama koje su uspele da nadmaše vrednost dostignutu u opštem investicionom bumu 2007. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza galenika fitofarmacija momentum BELEX15

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana