Tekst objavljen: 25.01.2017 15:16        


Privredni sud u Beogradu pokrenuo je postupak protiv Komercijalne banke i osmoro njenih bivših rukovodilaca zbog privrednog prestupa iz Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, piše “Politika”.

Privredni sud pokrenuo postupak protiv Komercijalne ban

Postupak je, kako se navodi, pokrenut po optužnom predlogu prvog osnovnog tužilaštva protiv Komercijalne banke kao pravnog lica, nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora banke Ivice Smolića i još sedmoro rukovodilaca.

Okrivljeni se, prema navodima tužilaštva, terete da nisu na propisanim način pribavljali podatke, informacije i dokumentaciju tokom 2013. i 2014. prilikom uspostavljanja korespondentskih odnosa sa bankom čije je sedište u stranoj državi i koja nije na listi zemalja koje primenjuju međunarodne standarde u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

U optužnom predlogu se navodi da bivši rukovodioci banke "nisu preduzeli radnje i mere" iz Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma kada su obavljali bankarske poslove sa više srpskih firmi, bankama iz zemalja u okruženju, diplomatama na službi u našoj zemlji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana