Tekst objavljen: 22.06.2017 12:05        


Plan za inicijalnu javnu ponudu 25 odsto akcija HEP-a nije “mrtav” i idućih mjeseci će se intenzivirati, nevezano za to hoće li se ili neće taj novac koristiti za kupovinu akcija Ine od mađarskog MOL-a, piše hrvatski "Jutarnji list".

Prodaja akcija HEP-a

Tako su se potvrdili medijski natpisi i analize prema kojima je privatizacija HEP-a prirodna tačka saradnje Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske narodne stranke.

UHDZ-u, naime, postoji jaka struja koja želi privatizovati HEP putem IPO-a kako bi se, između ostalog, povećala korporativna kultura zbog obaveza transparentnosti i standarda poslovanja koje kompanije imaju prema berzi, a HNS je na čelu s Ivanom Vrdoljakom bio za privatizaciju HEP-a kako bi se osigurao novac za regionalno širenje te kompanije i jačanje njegovog investicionog potencijala.

Glavni uslov koji je premijer Andrej Plenković stavio pred saradnike za model otkupa Ine jest da se ne poveća javni dug, pa je onda načelno prihvaćen model Martine Dalić, potpredsednice Vlade i ministarke privrede, prema kojem bi se taj projekat finansirao putem prodaje 25 odsto minus jedna akcija HEP-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana